Известие

Collapse
No announcement yet.

боя брони ti

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
    Не искам гланцово а както казваш ти черно и лъщящо. Някаква марка и каде да немеря тези вакси ? Предполагам ще се справя с операцията сам...
    По бензиностанциите ЕКО мисля че ги има на "Търтъл" са ваксите, и определено има ефект след като се мине с тях.Има ги за ръчно и за машинно полиране

Comment

Не искам гланцово а както казваш ти черно и лъщящо. Някаква марка и каде да немеря тези вакси ? Предполагам ще се справя с операцията сам...
      Тогава ползвай акрилен спрей за пластмаса. Става матово и на мен лично много ми харесва. Ако правя нещо то ще е точно така. Не помня марката каква беше, но флакона струва 12 лв.
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Относно боядисването съм на друго мнение. Смятам, че оригиналните брони(преди фейслифта) са много по стилни и подчертават колата. Боядисани някакси ми се губи ефекта! Пък и ако е трябвало и стои чак толкова добре са щяли да излезнат фабрично боядисани.....мое мнение, но щом пък ви кефи!
        Last edited by StarChild; d.m.y г., 16:08.
        Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
        FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от StarChild Покажи съобщение
          Относно боядисването съм на друго мнение. Смятам, че оригиналните брони(преди фейслифта) са много по стилни и подчертават колата. Боядисани някакси ми се губи ефекта! Пък и ако е трябвало и стои чак толкова добре са щяли да излезнат фабрично боядисани.....мое мнение, но щом пък ви кефи!
          Добре, ама как да залича следите от онзи бездарник дето си е оставил боята по задната ми броня и я е издрал? Ето това ме вълнува най-много. Затова искам да ги боядисам, а не, че един ден съм станал с мисълта, че ме кефят повече в един цвят. Искам да стане прегледно и да не се олющи след 1 г. Тези вакси и акрилни спрейове ме съмнява дали ще издържат дълго...
          (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Моите брони също са много надрани от предишния собственик/собственичка и в началото мислех за решение на проблема. Една от идеите беше да се зачистят, да се китнат с кит за пластмаса и да се боядисат с тъмносив металик. Така хем ще изглежда по-готина, хем ще се запази двуцветната схема. А също може и да се боядиса само с черна или тъмносива база и отгоре матлак. След 1 година ще се олющи ако се направи пред блока със спрей Космос. Бояджия ще ги направи хубаво.
            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
              Тези вакси и акрилни спрейове ме съмнява дали ще издържат дълго...
              При мен специално за черната част на бронята свършиха работа наплесках течен парафин, силикон и накрая ваксичка, стана трепач получи се и хубав блясък
              Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
              FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                .... Тези вакси и акрилни спрейове ме съмнява дали ще издържат дълго...
                За ваксата не знам. Не съм използвал, но с акрилен спрей съм пръскал и няма никакви проблеми. Някъде бях чел една тема, че някой си беше боядисвал спирачните апарати със спрей космос и нямаше ниакави проблеми предвид топлината и мърсотията която е там, а те уверявам, че акрилния спрей е със съвсем различно качесвто от теси космоси, така че нямаш ядове.
                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Току що видях в ОМВ на Красна поляна тази вакса "Търтъл" за която стана въпрос по горе, но имаше 2 вида: червена и зелена. Каква е разликата освен в цената ? И как се нанася в/у бронята? Пак се извинявам за тъпите въпроси, ама по-добре да питам, за да не о*ера колицата!
                  Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                  Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                  Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Аз имам питане относно горната част на бронята която едно време е била черна (или по-тъмна от сега) Има ли вариант да стане както си е била в смисъл да се боядиса, че тези мойте и двете отиват на бяло вече... а пък по си ме кефи двуцветна ? Ако има такава опция ще съм благодарен ако някой каже и каде да ида да го направя или ако ще мога сам как да стане (с боя, лак и др.) Мерси много и сори, че използвам темата на колегата, но няма смисъл да пускам нова... Пийс
                    Има едно спреиче черно с лак със всичко за 5 лв, един приятел си пръсна бронята и не можеш да познаеш че е спреи.Нито се люпи нито нищо, абе все едно професионалист го е правил..пиши по скайп да ти пратя снимка

B&B Racing | bb-racingteam.com
                    Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Kачи ги тук,че и на мене ми стана интр.
                      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                      sigpic

Comment

Току що видях в ОМВ на Красна поляна тази вакса "Търтъл" за която стана въпрос по горе, но имаше 2 вида: червена и зелена. Каква е разликата освен в цената ? И как се нанася в/у бронята? Пак се извинявам за тъпите въпроси, ама по-добре да питам, за да не о*ера колицата!
                        Тази вакса, която си видял, ако не се бъркам, е за боята на колата. Не за пластмасовите брони. Разликата е, че единия цвят беше за нови бои, а другия за по-стари.
                        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

не се залагваите с тези вакси ,безполезни са..решението е спреи мат на кар систем но предварително трябва да се обработят с фюлер за пласмаса обазмаслява се има кърпички за прах и след това се пръска на няколко ръце от 20 см.
                          а за колегата които иска да си ги направи един цвят и на мене ми харесва повече фюлер за пласмаса и след това боия материалите на кар систем са много добри и ги препоръчвам и ас с тях работя и не сам имал досега оплаквания 3 год успех _
                          Last edited by toki4a; d.m.y г., 22:10.
                          155 осем хиляди клапана 16 вериги
                          0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от StarChild Покажи съобщение

По моята са се лепили мотористи, заблеяни шофиори и т.н. Все си мисля, че с фейслифта щях да съм я ремонтирал или сменял поне 3 пъти... Както и да е...
                            Пак казвам - аз съм против боядисването....
                            Оригиналните ми огледала (с цвета на купето) са като влачени от порой... Уж новите ми - и те така от некадърници, но поне не се личи толкова...
                            Колкото до красиво - красиво е, но пък ако гледаме от страна практично и красиво - черното оригинал си е нумеро уно...
                            Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

Comment

да разбира се въпрос на вкус , ноо пък дали да не минем на кооолелетаа сичкитете поне са горе долу еднаквии
                              155 осем хиляди клапана 16 вериги
                              0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от toki4a Покажи съобщение
                                да разбира се въпрос на вкус , ноо пък дали да не минем на кооолелетаа сичкитете поне са горе долу еднаквии
                                да и всички ше ходиме по къси ръкави и ше подаряваме гребени на Слави
                                (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Working...
                                X